Україна очікує якнайшвидшого ухвалення шостого пакета санкцій – Зеленський

Україна очікує якнайшвидшого ухвалення шостого пакета санкцій – Зеленський

Укрінформ
Україна сподівається на якнайшвидше ухвалення Євросоюзом шостого санкційного пакета проти рф. Ситуація, коли між п'ятим і шостим пакетами минає більше 50 днів, є неприйнятною.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на спільній із Президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу .

«Ситуація, коли між п'ятим і шостим санкційними пакетами проти рф минуло вже більше п'ятдесяти днів, не є прийнятною для нас. Добре, що ми бачимо прогрес у затвердженні шостого санкційного пакета ЄС. Сподіваємося, що шостий пакет буде ухвалений найближчим часом», - сказав Зеленський.

Він акцентував, що ключові обмеження проти росії, які мають спонукати її до припинення війни, повинні стосуватися саме енергосектору рф - її енергетичної зброї.

Читайте також: МЗС вітає надання зеленого світла шостому пакету санкцій ЄС проти рф

Як повідомлялося, лідери країн Європейського Союзу пізно ввечері 30 травня погодили шостий пакет санкцій проти рф, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-