Радник Ердогана - росії: Встановити глобальний баланс шляхом війни неможливо

Радник Ердогана - росії: Встановити глобальний баланс шляхом війни неможливо

Укрінформ
Ідея встановлення нового порядку шляхом війни тактично і стратегічно неправильна, ціна таких дій буде високою для всіх. Неможливо встановити глобальний баланс за допомогою війни в Україні.

Про це йдеться в коментарі головного радника президента Туреччини Ібрагіма Калина виданню Türkiye, передає Укрінформ.

«Ідея встановлення нового порядку шляхом війни тактично і стратегічно неправильна. Ціна буде високою для всіх. Ми бачили приклади цього у минулому. Ті, хто хоче продовжувати цю війну, можуть отримати деякі переваги в короткостроковій перспективі, але їм доведеться зазнати стратегічних втрат у середньо- та довгостроковій перспективі», - сказав Калин.

За його словами, неможливо встановити глобальний баланс, який не міг бути встановлений після холодної війни, що закінчилася у 1990 році, за допомогою війни в Україні чи іншої війни.

Читайте також: росія хоче сісти за стіл переговорів не лише з Україною - радник Ердогана

«Неможливо встановити сталий та стійкий порядок без комплексного та справедливого вирішення питань балансу сил, занепокоєнь безпеки та сприйняття загроз. Якщо ви встановлюєте світовий порядок, орієнтований на Захід, і нав'язуєте свої національні інтереси як спільні цінності та потреби людства, кожен має право протистояти цьому. Однобічність у міжнародних відносинах – це запрошення до конфлікту<… > На основі цього розпочалася українська війна, і її наслідки триватимуть десятиліттями», - сказав радник Ердогана.

На його думку, навіть якщо гарячий конфлікт завершиться найближчими тижнями або місяцями, війна триватиме у різних формах та масштабах.

«Ми зіштовхнемося з серйозними глобальними викликами, такими як продовольство, енергетика, кібербезпека, зброя масового знищення та біологічні атаки, логістика, зростання цін на товари, хвилі міграції та криза біженців. Ми рішуче продовжуємо наші дипломатичні зусилля, щоб запобігти повторенню лих , які вже переживали в минулому», - зауважив Калин.

Читайте також: Джемілєв розповів, що пропонувала Туреччина для порятунку бійців з Азовсталі

За його словами, Туреччина продовжуватиме «просуватися шляхом переговорів і діалогу, а не війни, виявляючи терпіння і наполегливість».

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина неодноразово заявляла, що готова організовувати та приймати на своїй території як зустрічі на рівні переговорників, так і зустріч на рівні президентів України та росії.

29 березня у Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегацією. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-