росія хоче сісти за стіл переговорів не лише з Україною - радник Ердогана

росія хоче сісти за стіл переговорів не лише з Україною - радник Ердогана

Укрінформ
росія хоче сісти за стіл переговорів не лише з Україною, а й із Заходом та укласти нову велику угоду. Проведення цих переговорів залежатиме від позицій сторін, включно з Європою та США.

Про це йдеться в коментарі головного радника Президента Туреччини Ібрагіма Калина виданню Türkiye.

«Ми усвідомлюємо, що росія хоче сісти за стіл переговорів не лише з Україною, а й із Заходом та укласти нову велику угоду. Питання і в Україні, і не в Україні. Є глибший стратегічний розрахунок, в який включена Україна. Неможливо покласти край бойовим діям і, зрештою, війні, не відновивши тут правильний баланс», - сказав Калин.

За його словами, для того, щоб склалися умови переговорів, "всі сторони, включно з Європою та США, повинні мати конструктивну позицію".

«Усвідомлюючи це, ми також ведемо інтенсивний дипломатичний трафік із нашими європейськими та американськими колегами», - сказав радник Ердогана.

Калин також вказав на те, що для зустрічі президентів України та рф необхідно домогтися певного прогресу в переговорах.

«Для того, щоб глави держав росії та України зустрілися віч-на-віч, необхідно виконати певні умови і домогтися певного прогресу в переговорах. У рамках Стамбульського процесу пройдено певний шлях, але для зустрічі лідерів може знадобитися певний час. На жаль, події останніх тижнів негативно вплинули на цей процес. Але ми продовжуватимемо просуватися шляхом переговорів і діалогу, а не війни, виявляючи терпіння і наполегливість», - сказав Калин.

Читайте також: Туреччина готова увійти до гуманітарної групи ООН щодо України - речник Ердогана

Як повідомляв Укрінформ, Туреччина неодноразово заявляла, що готова організовувати та приймати на своїй території як зустрічі на рівні переговорників, так і зустріч на рівні президентів України та росії.

29 березня в Стамбулі відбувся очний раунд переговорів між українською та російською делегаціями. Після нього українська делегація виступила з низкою пропозицій для припинення російсько-української війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки України.

Фото: m.turkiyegazetesi.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-