Туреччина готова увійти до гуманітарної групи ООН щодо України - речник Ердогана

Туреччина готова увійти до гуманітарної групи ООН щодо України - речник Ердогана

Укрінформ
Туреччина готова увійти до складу Гуманітарної контактної групи щодо України, підтримувати зусилля ООН з евакуації та надання гуманітарної допомоги.

Про це йшлося на зустрічі речника президента Туреччини Ібрагіма Калина з помічником Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартіном Гріффітсом в Анкарі, повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення Калина у Твітері.

«Наші всебічні ініціативи й надалі спрямовані на припинення війни в Україні та доправлення гуманітарної допомоги. Ніхто не зацікавлений у тому, щоб війна, яка вступила у свій третій місяць, тривала. Плани встановлення нового порядку шляхом війни призведуть до нових конфліктів», - написав Калин.

Як повідомляє видання Hürriyet, під час зустрічі в Президентському комплексі в Анкарі йшлося про гуманітарну ситуацію та допомогу Україні.

«Також були оцінені деталі плану створення Гуманітарної контактної групи щодо України, до складу якої, як очікується, увійдуть представники росії, України, ООН та Туреччини», - пише видання.

Читайте також: Під посольством Туреччини у Варшаві закликали Ердогана врятувати людей з «Азовсталі»

На зустрічі йшлося, що Туреччина в межах Гуманітарної контактної групи готова підтримати зусилля ООН з евакуації та надання гуманітарної допомоги.

Зазначалося також, що припинення вогню та прогрес у переговорному процесі є важливими для припинення гуманітарної кризи в Україні.

Було домовлено, що Туреччина та ООН підтримуватимуть тісну координацію та співпрацю у запобіганні гуманітарним кризам.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ООН з прав людини проведе 12 травня спеціальну сесію, щоб розглянути погіршення ситуації з правами людини в Україні внаслідок російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-