Під посольством Туреччини у Варшаві закликали Ердогана врятувати людей з «Азовсталі»

Під посольством Туреччини у Варшаві закликали Ердогана врятувати людей з «Азовсталі»

Фото, відео
Укрінформ
Сотні людей зібралися в середу під посольством Туреччини у Варшаві, закликаючи Анкару й особисто президента Реджепа Тайїпа Ердогана врятувати цивільних людей та українських військових з меткомбінату “Азовсталь” у Маріуполі.

Учасники акції підкреслили, що лік іде вже не на дні, а години, передає кореспондент Укрінформу.

Лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко під час акції наголосила, що українці просять Туреччину та її президента Ердогана врятувати від смерті цивільних людей та українських військових, серед яких багато поранених. Вона наголосила, що часу вже не залишилося: лік ведеться не на дні, а на години.

“Зараз лише Туреччина може це зробити”,- наголосила Панченко.

Читайте також: Оборонці «Азовсталі» виконують історичну місію – Міноборони

Український активіст Роман Корбут підкреслив, що росія робить усе, щоб знищити Україну і її присутність в регіоні. Відтак, якщо Анкара нічого не зробить для порятунку українців з "Азовсталі", для підтримки Києва, то її позиція в регіоні теж послабиться, від цього постраждає імідж країни.

У Варшаві під посольством Туреччини закликали Ердогана врятували людей з “Азовсталі” / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Активістка варшавського Євромайдану Вікторія Погребняк зачитала англійською мовою письмове звернення до президента Туреччини, в якому міститься заклик врятувати українців з “Азовсталі”, які перебувають у жахливих умовах, під постійними обстрілами російської армії.

Учасники акції поставили свої підписи під зверненням до турецької влади у справі порятунку українців з “Азовсталі”.

Перед учасниками акції виступили також інші активісти, зокрема дружина українського військового, а також парамедик, яка донедавна була у Маріуполі. Вони також закликали владу Туреччини зробити все можливе, щоб врятувати людей з "Азовсталі”.

Читайте також: Опубліковане в соцмережі відео з «Азовсталі» передає координати українських захисників

Учасники акції, які прибули з численними українськими прапорами, скандували гасла “Врятуйте людей з Азовсталі”, “Допоможіть Україні” тощо.

Люди тримали плакати з написами “Врятуйте людей з Азовсталі – не дайте їм померти”, “Допоможіть Маріуполю”, “Захистіть їх - захистіть вашу свободу”, “Збережіть життя Героям Азовсталі” тощо.

Частина учасників була в білому вбранні, забрудненому червоною фарбою, із написами українських міст: Маріуполь, Харків, Ірпінь, Ізюм, Херсон. Це символізує страждання і смерть українців від збройної агресії росії.

Читайте також: Зв'язок із захисниками Маріуполя на «Азовсталі» зник – мер

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота та мотострільці.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що провести військову операцію в Маріуполі наразі неможливо, бо Україна не має в достатній кількості важкого озброєння та бронетехніки.

За даними віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, наразі з "Азовсталі" евакуювали 156 людей, кількасот людей ще залишаються на території підприємства, зокрема понад 40 тяжкопоранених військових.

Сьогодні, 4 травня, в ефірі телемарафону UAразом Маріупольський міський голова Вадим Бойченко повідомив, що наразі немає зв’язку з українськими захисниками на меткомбінаті «Азовсталь» і поки не відомо, що саме там відбувається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-