Данілов розповів, коли може початись операція з деблокації захисників Маріуполя

Данілов розповів, коли може початись операція з деблокації захисників Маріуполя

Укрінформ
Провести військову операцію в Маріуполі наразі неможливо, бо Україна не має в достатній кількості важкого озброєння та бронетехніки.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "ISLND TV", передає Укрінформ.

"Вони всі (захисники Маріуполя - ред.) там герої, всі, хто там є. Якщо була хоча б маленька можливість їх звідти звільнити з точки зору військової операції, то це б відбулось. На жаль, те, що ми називаємо важке озброєння, броня в достатній кількості у нас на сьогодні ще немає. Якщо б ми її мали, повірте, Президент дав би команду, і така спецоперація була б зроблена", - сказав Данілов.

Читайте також: «Гаряча» фаза війни не закінчиться у травні - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу. Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", Нацгвардії, українська морська піхота, мотострільці.

3 травня евакуйовані з Маріупольського меткомбінату "Азовсталь" прибули до Запоріжжя, їм надається вся необхідна допомога.

Читайте також: Верещук розповіла про план евакуації з Маріуполя на сьогодні

Згідно з даними віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, загалом з "Азовсталі" евакуювали 156 людей, кількасот людей ще залишаються на території підприємства, зокрема, понад 40 важкопоранених військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-