Оборонці «Азовсталі» виконують історичну місію – Міноборони

Оборонці «Азовсталі» виконують історичну місію – Міноборони

Укрінформ
Ситуація на меткомбінаті «Азовсталь», де тримають оборону українські захисники, складна. Сили оборони виконують там історичну місію, не даючи російським загарбникам просуватись в інші регіони.

Про це в телеефірі заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає кореспондент Укрінформу.

У контексті атаки російських військ на меткомбінат "Азовсталь" Маляр зауважила: «Ситуація складна, і ми бачимо, як наші Збройні сили, підрозділи сил оборони, тому що там перебувають і підрозділи Національної гвардії, мужньо протистоять російським військам і виконують величезну історичну місію. Тому що вони не дають російським військам, які там сконцентровані, просуватися далі, в інші регіони України. І те, що так довго на сьогодні тримаються оборонці Маріуполя, - це подвиг».

Читайте також: У Харкові з'явилося графіті на честь захисників Маріуполя

Як повідомлялось, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що провести військову операцію в Маріуполі наразі неможливо, бо Україна не має в достатній кількості важкого озброєння та бронетехніки.

За даними віцепрем’єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, наразі з "Азовсталі" евакуювали 156 людей, кількасот людей ще залишаються на території підприємства, зокрема понад 40 тяжкопоранених військових.

30 квітня командування полку «Азов», який боронить Маріуполь, повідомило, що з території заводу вдалося вивезти 20 жінок і дітей. Евакуація людей із заводу «Азовсталі» у Маріуполі не стосується військових та поранених, бо Організація Об‘єднаних Націй, за сприяння якої триває евакуаційна місія, не бере на себе таку відповідальність.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота та мотострільці.

Фото: SkyNews

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-