З «Азовсталі» евакуювали 20 цивільних - Паламар

З «Азовсталі» евакуювали 20 цивільних - Паламар

Відео
Укрінформ
З розбитого внаслідок російських обстрілів металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі евакуювали 20 цивільних - жінок і дітей.

Про це повідомив у відеозверненні заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар (Калина), передає Укрінформ.

"Станом на 19.40 ми передали в умовлене місце 20 цивільних, яких вдалося визволити з-під завалів, це жінки і діти. І ми сподіваємося, що ці люди поїдуть у домовленому напрямку, а саме в Запоріжжя, на підконтрольну Україні територію", - зазначив Паламар.

За його словами, території заводу всю ніч обстрілювала ворожа ствольна артилерія, спричинивши нові руйнування і завали. "Режим тиші" розпочався не о 6.00, як було обіцяно, а об 11.00. Евакуаційна колона приїхала лише о 18.25, хоча мала о 6.00.

Паламар повідомив, що військослужбовці полку "Азов" продовжують рятувальну операцію, тросами витягаючи з-під завалів цивільних: літніх людей, жінок і дітей. Українські бійці сподіваються, що всіх мирних мешканців вдасться евакуювати.

Читайте також: Одна зі спроб загарбників атакувати «Азовсталь» закінчилась їх втечею і втратами

При цьому Паламар наголосив, що з незрозумілих причин не йдеться про евакуацію на підконтрольну Україні територію поранених військових, які потребують невідкладної медичної допомоги.

"Наголошую, що ми просимо прогарантувати виїзд не тільки цивільних, а й наших поранених військовослужбовців, яким необхідна медична допомога", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, на території заводу «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 600 поранених.

Читайте також: росіяни авіабомбами зруйнували операційну в шпиталі на Азовсталі, є загиблі та поранені

Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор з металургійного комбінату.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу, депортують українських громадян в депресивні регіони рф. У заблокованому місті залишаються ще близько 100 тисяч мирних жителів.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», морська піхота, мотострільці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-