Війна в Україні змінить архітектуру безпеки - МЗС Туреччини

Війна в Україні змінить архітектуру безпеки - МЗС Туреччини

Укрінформ
Війна рф проти України стала поворотним моментом для майбутнього Європи, вона докорінно змінить архітектуру безпеки після холодної війни.

Про це міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав у виступі з нагоди відзначення в країні 9 травня Дня Європи, повідомляє власкор Укрінформу.

«Сьогодні в День Європи, у тіні війни в Україні, ми вкотре переконуємося, наскільки важким і цінним є збереження миру. Трагедія в Україні, яка сталася посеред Європи у ХХІ столітті, стала попередженням для всіх нас. Ця війна, яка докорінно змінить архітектуру безпеки після холодної війни, також є поворотним моментом для майбутнього Європи», - сказав міністр.

За його словами, Туреччина як країна-кандидат на членство в ЄС і союзник в НАТО, є ключовою країною у пошуку відповіді на всі виклики, з якими нині стикається Європа.

«Туреччина продовжує дотримуватись конструктивної політики з метою розвитку співпраці та діалогу в усіх сферах в рамках процесу здобуття членства в ЄС, що є її стратегічною метою», - сказав Чавушоглу.

Читайте також: Війною з Україною путін хоче повернути авторитарну імперію – глава МЗС Франції

Як повідомлялося, у «пакеті розширення» за 2019 рік, у якому міститься оцінка прогресу країн, що мають намір приєднатися до ЄС, Єврокомісія висловила жаль з приводу того, що «Туреччина дедалі більше віддаляється від ЄС» з точки зору дотримання демократичних норм та верховенства права. Водночас Єврокомісія наголосила, що відносини між ЄС і Туреччиною зберігають стратегічний характер, особливо в питаннях підтримання регіональної стабільності та вирішення проблеми біженців.

Після початку широкомасштабної воєнної агресії рф проти України в ЄС позитивно оцінюють намагання Туреччини сприяти припиненню війни та налагодженню переговорного процесу з метою досягнення миру.

Як повідомляв Укрінформ, Україна заповнила другу частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-