Війною з Україною путін хоче повернути авторитарну імперію – глава МЗС Франції

Війною з Україною путін хоче повернути авторитарну імперію – глава МЗС Франції

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявляє, що йдучи війною на Україну, президент росії володимир путін прагне повернути авторитарну імперію.

Про це йдеться у подкасті «Дипломатичні джерела» Ле Дріана, запис якого викладений у Твіттері, передає Укрінформ.

«Це була абсолютно ідеологічна війна проти України як держави. Йдеться про насправді великий розрив, про переломний момент в історії. У більш широкому сенсі – це бажання саботувати демократії», – говорить Ле Дріан.

На його думку, причина, з якої путін не може прийняти те, що Україна функціонує як вона є, – у тому, що існує ризик впливу демократій на авторитарний лад у самій росії. «Це своєрідне повернення авторитарних імперій, яке він здійснює. Це серйозний геополітичний розрив», – наголошує глава французької дипломатії.

Читайте також: У МЗС України назвали парад у москві маршем ґвалтівників, мародерів та вбивць

24 лютого 2022 року росія неспровоковано напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Європейський Союз запровадив вже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремля до продовження агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-