Сейм Латвії підтримав поправку, що дозволяє прибрати радянський меморіал у центрі Риги

Сейм Латвії підтримав поправку, що дозволяє прибрати радянський меморіал у центрі Риги

Укрінформ
Комісія латвійського Сейму із закордонних справ проголосувала за призупинення дії 13-ї статті Договору між Латвією та росією, яка регулює утримання меморіальних споруд та місць масових поховань.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

13-а стаття Договору 1994 року між урядами Латвійської Республіки та рф "Про соціальний захист військових осіб російської федерації та членів їхніх сімей, що проживають на території Латвійської Республіки щодо меморіальних споруд та пам'яток" обумовлює зобов'язання офіційної Риги забезпечувати утримання в порядку, благоустрій і збереження меморіальних споруд та солдатських поховань. Раніше це зобов'язання згадувалося як основний аргумент на користь збереження пам'ятника у парку Перемоги у Ризі.

Читайте також: Глави МЗС країн Балтії заявили про своє ставлення до 9 травня

У п'ятницю шість членів комісії Сейму проголосували за зупинення дії статті, один утримався. Загалом у комісії перебувають дев'ять депутатів.

Питання про можливість демонтувати пам'ятник «воїнам-визволителям» у парку Перемоги у центрі Риги актуалізувалося у зв’язку з російським повномасштабним вторгненням в Україну 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-