Глави МЗС країн Балтії заявили про своє ставлення до 9 травня

Глави МЗС країн Балтії заявили про своє ставлення до 9 травня

Укрінформ
Міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії окреслили своє ставлення до 9 травня.

Про це глави дипломатії заявили на спільному брифінгу зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для нас 9 травня – це День Європи. Ми вважаємо, що це дуже важливий день. Це день, коли міністр закордонних справ Франції запропонував бачення мирної Європи. Я думаю, що варто відзначити цей день цього року», - зазначила глава МЗС Естонії Ева-Марія Лійметс.

На думку міністра закордонних справ Литви Габріелюса Ландсбергіса 9 травня завжди було дивним днем, якщо подивитися, як його відзначають в росії. Водночас Ландсбергіс переконаний, що для тих, хто зараз підтримує Україну, цей день і події в росії будуть скоріше підкресленням тих злочинів, які рф почала вчиняти 24 лютого.

Читайте також: росія має наміри 9 травня оголосити повноцінну війну - Шмигаль

«Колись, коли росіяни прокинуться з того сну, в якому вони зараз знаходяться, вони продовжать відзначати цей день, однак не як День перемоги, а як день початку вчинення злочинів», - відзначив міністр.

Глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс у своїй відповіді акцентував, що уряд його країни проголосив, що 9 травня громадяни будуть пригадувати всіх жертв російської агресії в Україні.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у пʼятницю заявив, що Україна після початку російської агресії 24 лютого постійно живе у стані загрози з боку рф і щодня, в тому числі 9 травня, готова до будь-яких сценаріїв.

Українська розвідка, а також ряд високопоставлених військових у Великобританії та США заявили, що на 9 травня Путін може оголосити загальну мобілізацію у РФ.

Фото: Твіттер Дмитра Кулеби

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-