росія має наміри 9 травня оголосити повноцінну війну - Шмигаль

росія має наміри 9 травня оголосити повноцінну війну - Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що, за даними партнерських спецслужб, у росії є наміри 9 травня оголосити повноцінну війну. 

Про це глава уряду сказав на брифінгу за результатами робочого візиту до Польщі.

"За даними партнерських спецслужб, росія має наміри 9 травня оголосити повноцінну війну. Такі розмови, ми розуміємо, що є, такі можливості обговорюють у вищому політичному керівництві, за даними, ще раз повторюю, партнерських спецслужб. Чи відбудеться це – будемо бачити", - сказав Шмигаль.

Читайте також: путін може офіційно оголосити війну Україні 9 травня - західні посадовці

За його словами, якщо такий сценарій відбудеться, це стане черговим підтвердженням того, що росія оголосила війну цивілізованому демократичному світу.

Прем'єр додав, що рф поставила собі за мету знищення української нації, адже нині кількість жертв серед цивільного населення у десятки разів більша, ніж кількість жертв серед військових.

Читайте також: Зараз путін використовує логіку непередбачуваності – Міноборони

«Тобто, це однозначно ознака знищення цивільного населення, цивільної інфраструктури, звірячі військові злочини, які межують із геноцидом та злочинами проти людяності. Всі ці речі відбуваються не просто так. Тут відкривається ще один вимір у контексті енергетичної кризи, яка відбувалася у Європі протягом цієї зими, цього опалювального періоду», - додав Прем’єр.

Шмигаль укотре наголосив, що Україна відстоюватиме свою свободу, свою територію, свій суверенітет. «У будь-якому разі ми боротимемося до повної перемоги над окупантом", - наголосив він.

Читайте також: У рф на війну з Україною наказали набирати по 200 «добровольців» щотижня

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам та завдають їм великих втрат.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-