Дебати в Європарламенті: депутати підтримують шостий пакет санкцій проти рф

Дебати в Європарламенті: депутати підтримують шостий пакет санкцій проти рф

Укрінформ
Депутати Європарламенту підтримують запровадження шостого пакету санкцій проти росії.

На цьому вони наголошували у своїх виступах на пленарній сесії у Страсбурзі під час дебатів, присвячених економічним та соціальним наслідкам війни росії проти України для ЄС, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, у своїх виступах депутати Європарламенту заявили про підтримку шостого пакету санкцій проти росії, а також плану відновлення України, який представила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Європарламентарі наголошували на необхідності припинення фінансування російської агресії шляхом купівлі у росії енергоносіїв.

“Щодня ми відправляємо сотні тисяч євро путіну, купуючи нафту, газ і вугілля. Ці гроші дозволяють йому набирати нових солдатів та поповнювати кількість танків. Поки ми будемо продовжувати (купувати енергоносії — ред.), жахи війни не припиняться. Тому ми повинні придушити цю економіку війни і не підгодовувати її”, - заявила депутат від Франції Валері Айє.

Читайте також: Шостий пакет санкцій ЄС проти росії передбачає повну заборону на експорт нафти

Депутат від Естонії Яак Медісон також наголосив, що ЄС має переглянути свою енергетичну політику, врахувавши помилки, які були зроблені. “Скільки ми сплачуємо за нафту, газ і вугілля? За перші два місяці війни найбільшими покупцями були Німеччина, Італія, Туреччина та Нідерланди. І ми заплатили втричі більше, ніж за такий самий період минулого року. Країни кажуть, що це — ціна на ринку. (...) І ми платимо гроші, які використовуються цією воєнною машиною проти України, а завтра це буде проти Молдови, і можливо у майбутньому — проти балтійських країн. У вересні-жовтні розпочнеться новий зимовий період, ми знов будемо платити росії за енергетику набагато більше, і росія знову матиме ще більше грошей для своєї воєнної машини? Водночас, деякі країни, такі як Угорщина, говорять про те, що ембарго на російські енергоносії не потрібно, бо треба думати, як виживати наступної зими. (...) Ми повинні переглянути нашу енергетичну політику з урахуванням наших помилок”, - зазначив Медісон.

Водночас депутати Європарламенту нагадали про необхідність підтримки громадян і бізнесу, які економічно постраждали від війни, а також збереження єдності між державами-членами ЄС. На їхню думку, найкращий спосіб досягти цього – мінімізувати витрати, які має нести сам ЄС. Це дозволило б не лише зберегти єдність між державами-членами та пом’якшити наслідки для домогосподарств і бізнесу, а й максимально допомогло б у відбудові України після закінчення війни.

Читайте також: Шостий пакет санкцій ЄС проти росії: відключення від SWIFT і заборона пропаганди

Також у своїх виступах євродепутати закликали підтримати країни, які найбільше постраждали від наслідків війни, чи то через їхню залежність від російського газу та нафти, чи то через велику кількість українських біженців, які перебувають на їхній території.

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн представила в Європарламенті шостий пакет санкцій проти росії.

Фото: Палінчак Михайло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-