Шостий пакет санкцій ЄС проти росії передбачає повну заборону на експорт нафти

Шостий пакет санкцій ЄС проти росії передбачає повну заборону на експорт нафти

Укрінформ
Європейський Союз повністю припиняє експорт російської нафти та нафтопродуктів у відповідь на агресію росії проти України.

Про це сьогодні у Страсбурзі під час виступу на пленарному засіданні Європейського Парламенту заявила Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, яка представила шостий пакет санкцій ЄС проти росії, а також намір Європейського Союзу взяти участь у повоєнному відновленні України та її економіки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли лідери (країн ЄС - ред.) зустрілися у Версалі, вони погодилися поступово позбавитися нашої залежності від російського вуглецевого пального. В останньому пакеті санкцій ми почали з вугілля. Сьогодні ми відповідаємо на нашу залежність від російської нафти. Будемо дуже чіткими – це не буде просто, тому що деякі з країн-членів великою мірою залежать від російської нафти. Але ми просто зобов’язані зробити це. Тож, сьогодні ми запропонуємо заборону на всю російську нафту в Європі», - ці слова Президента Єврокомісії учасники пленарного засідання Європейського парламенту зустріли аплодисментами.

Читайте також: Італія хоче до 2024 року повністю відмовитися від російського газу

Урсула фон дер Ляєн уточнила, що таке рішення стосуватиметься повної заборони на весь російський нафтовий імпорт, включаючи той, що надходить морем або через трубопроводи, як сирої нафти, так і продуктів нафтопереробки. Водночас цей процес відбуватиметься «впорядкованим шляхом», що дозволить Євросоюзу та його партнерам забезпечити альтернативні шляхи постачання та обробленої нафти.

«Ми будемо дуже обережними, щоб мінімізувати негативний ефект на глобальному ринку. Саме тому ми будемо позбавлятися російських поставок сирої нафти протягом шести місяців. , і від продуктів нафтопереробки - до кінця року», - сказала президент Єврокомісії.

«Такими чином, ми доведемо до максимуму тиск на росію, і в той же час, зменшимо шкоду для нас та для нас та наших партнерів по усьому світу. Для того, щоб допомогти Україні, ми маємо забезпечити, щоб наша економіка залишалася сильною», - додала Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала пряме вторгнення проти України та продовжила військову агресію, що почалася з 2014 року. Російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ, вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

Читайте також: Ліхтенштейн приєднався до санкцій ЄС проти росії та білорусі

Європейський Союз від початку війни виявив солідарність з Україною, та почав надавати їй ефективну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Він запровадив п’ять пакетів секторальних та індивідуальних санкцій, що є дуже болючими для російської економіки. Шостий пакет санкцій ЄС проти росії, який передбачає подальші обмеження діяльності російських банків та повну заборону на імпорт до ЄС російської нафти, має бути ухвалений рішенням Європейської Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-