Це очевидно, що путін не досягне успіху у війні з Україною – фон дер Ляєн

Це очевидно, що путін не досягне успіху у війні з Україною – фон дер Ляєн

Укрінформ
В Україні, яка веде мужню боротьбу за базові європейські цінності, народжується майбутнє усієї Європи, і путіну за жодних умов не вдасться стерти Україну з світової мапи.

Про це сьогодні у Страсбурзі під час виступу на пленарному засіданні Європейського парламенту заявила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«путін захотів стерти Україну з мапи. Але він, це очевидно, не досягне успіху. Навпаки. Україна має мотивацію та хоробрість, а також єдність. Є лише одна країна, яку зараз топить путін, - і це росія…. За допомогою санкцій ми позбавляємо російську економіку здатності до диверсифікації та модернізації. Ми хочемо, щоб Україна виграла цю війну. Ми також маємо створити умови для успіху України після війни», - наголосила президент Європейської Комісії.

Читайте також: У Єврокомісії назвали кроки повоєнного відновлення України

Вона нагадала, що наступного тижня, 9 травня, буде відзначатися День Європи, 72-й день народження Європейського Союзу. В цей день лідери ЄС та широка громадськість будуть говорити про майбутнє Європейського Співтовариства, про те, як зробити його сильнішим, стійкішим та ближчим до людей. За словами керівниці Єврокомісії, відповідь на всі ці запитання варто шукати не лише в самому Євросоюзі, а й в Україні.

Читайте також: Шостий пакет санкцій ЄС проти росії: відключення від SWIFT і заборона пропаганди

«Ця відповідь народжується в Харкові, де волонтери першими входять у зону боїв, щоб допомогти пораненим під час російських атак. Ця відповідь дається у маленькому місті Буча, де ті, хто вижив, оговтуються від звірств, що були скоєні проти цивільного населення російськими солдатами. Нині відповідь знаходиться у Маріуполі, де українці чинять спротив російським силам, що значно перевищують їх за кількістю. Вони воюють за підтвердження базових ідей, за те, що вони є господарями власного майбутнього, а не якийсь закордонний лідер. За те, що рахуватися треба з міжнародним правом, а не з правом сили», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: ЄС має плани на випадок, якщо росія повністю перекриє газ - Єврокомісія

Вона окремо підкреслила, що путін повинен заплатити високу ціну за жорстоку та брудну агресію проти України.

Як повідомлялося, Європейський Союз від початку війни виявив солідарність з Україною, та почав надавати їй ефективну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Він запровадив п’ять пакетів секторальних та індивідуальних санкцій, що є дуже болючими для російської економіки. Шостий пакет санкцій ЄС проти росії, який був представлений сьогодні у Страсбурзі, передбачає подальші обмеження на діяльність російських банків та повну заборону на імпорт до ЄС російської нафти. Шостий пакет санкцій має бути ухвалений рішенням Європейської Ради.

Фото: twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-