Шольц: росія не повинна перемогти, а Україна не має програти

Шольц: росія не повинна перемогти, а Україна не має програти

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц відкидає звинувачення у нерішучості політики стосовно України і заявляє, що діяти потрібно розсудливо.

Про це він сказав у програмі на каналі ZDF, передає кореспондент Укрінформу.

«Я завжди вирішував швидко, разом з усіма іншими, порадившись із союзниками. Але мій курс полягає в тому, що ми діємо розсудливо і з ясним розумом», - заявив Шольц.

За його словами, кожне рішення приймається з урахуванням можливих наслідків.

При цьому канцлер підкреслив: «росія не повинна перемогти, а Україна не повинна програти».

Читайте також: ЄС незабаром покінчить із енергетичною залежністю від росії – Шольц

За його словами, не можна допустити, щоб хтось заявляв «у найгіршому стилі імперіалізму 18-19 століть»: «Моя територія недостатньо велика, я не люблю кордонів, вони можуть бути змінені силою».

Водночас Шольц прокоментував, чому він досі не відвідав Київ, на відміну від багатьох європейських політиків. За його словами, причина - у відмові українського уряду прийняти з візитом федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра. «Це заважає справі», - заявив глава німецького уряду.

Він вважає неправильним, що в Україну не може поїхати президент держави, яка надає "стільки військової та фінансової допомоги" Києву, коли йдеться про гарантії безпеки.

Читайте також: Шольц - про війну рф в Україні: Пацифізм не на часі

Як повідомлялося, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 12 квітня заявив, що хотів здійснити візит в Україну разом з президентами країн Балтії та Польщі, однак, за його словами, отримав сигнал від українського керівництва про небажаність такого візиту.

13 квітня Президент Володимир Зеленський сказав, що ні він, ні його Офіс не отримували офіційного звернення щодо візиту федерального президента Німеччини в Україну.

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок також заявляла, що ця ситуація заважає їй відвідати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-