Зеленський заявив, що не отримував офіційного звернення щодо візиту Штайнмаєра в Україну

Зеленський заявив, що не отримував офіційного звернення щодо візиту Штайнмаєра в Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що він та його Офіс не отримували офіційного звернення щодо візиту федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра в Україну.

Про це очільник держави сказав, відповідаючи на запитання журналістів на спільному брифінгу у Києві з Президентами Польщі, Латвії, Литви та Естонії, передає кореспондент Укрінформу.

"Я, як Президент, і наш офіс офіційно не отримували звернення Президента Німеччини і офісу Президента Німеччини щодо візиту в Україну. У нас країна вільна, і ми готові бути "транзитною державою" суто якщо це питання економічні, а не політичні", - сказав Зеленський.

Він додав, що, 14 квітня буде 50 днів війни і стійкості, міцності та об'єднання української нації, і в такі часи Україна може собі дозволити бути серед реальних друзів.

Читайте також: Уряд Німеччини запевняє, що й надалі підтримуватиме Україну

"Думаю, що ми можемо собі дозволити, знаючи, що кожного дня втрачаємо людей, бути серед тих, хто нас реально підтримує, серед реальних друзів. Я вважаю, що реальних друзів багато не буває, ми задоволені цією кількістю", - зауважив Президент.

Як повідомлялось напередодні з’явилася інформація, що у Києві відхилили візит федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, що, нібито, мав відбутися одночасно із візитами президентів Польщі, Естонії, Латвії та Литви до Києва 13 квітня.

Своєю чергою, радник Президента України Олексій Арестович попросив розуміння щодо відхилення візиту, назвавши політику і рішення Президента Зеленського дуже виваженою. 

Водночас колишній чемпіон світу з боксу Володимир Кличко заявив виданню Bild, що розраховує на візит Штайнмаєра в більш пізні строки. Він переконаний, що «ми, як Україна, терміново повинні продовжувати будувати мости з Німеччиною».

13 квітня президенти Польщі Анджей Дуда, Литви Гітанас Науседа, Латвії Егілс Левітс та Естонії Алар Каріс прибули до Києва. Вони відвідали населені пункти поблизу української столиці, де на власні очі побачили наслідки воєнних злочинів російських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-