Уряд Німеччини запевняє, що й надалі підтримуватиме Україну

Уряд Німеччини запевняє, що й надалі підтримуватиме Україну

Укрінформ
Німеччина стояла на боці України та робитиме це й надалі, те ж саме стосується й глави держави Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Про це заявив заступник речника федерального уряду Вольфганг Бюхнер на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Федеральний президент займає чітку і однозначну позицію підтримки України. Так буде й надалі», - запевнив Бюхнер у відповідь на численні запитання прокоментувати відмову українського керівництва прийняти Штайнмаєра в Києві.

Німеччина, зауважив він, була і є одним із найбільш рішучих прихильників України на міжнародному рівні, і це тісно пов’язане з багаторічною роботою нинішнього федерального президента. Бюхнер також підкреслив, що президент безумовно представляє ФРН і нагадав, що нещодавно його було переобрано на другий термін.

Представник німецького уряду не став коментувати твердження, нібито українська сторона відмовою прийняти Штайнмаєра образила німецький народ, а також можливий зрив візиту канцлера Олафа Шольца в Україну після «афронту».

Бюхнер натомість зазначив, що канцлер перебуває у постійному контакті з Президентом Зеленським. «Україна знає, і це знає її Президент, що Німеччина твердо стоїть на її боці, що ФРН допомагає і буде продовжувати це робити», - підкреслив заступник урядового речника.

Читайте також: Штайнмаєр підтвердив, що влада України висловилася проти його візиту

Як повідомлялось, напередодні офіційний Київ відхилив візит федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра разом із президентами Польщі, Естонії, Латвії та Литви до Києва 13 квітня. Сам Штайнмаєр був здивований.

Радник Президента України Олексій Арестович у середу попросив розуміння щодо скасування візиту. Політика і рішення Президента Зеленського дуже виважені, сказав він в ефірі німецького телеканалу ARD. «Наш Президент очікує від федерального канцлера (Олафа Шольца), щоб він міг негайно приймати практичні рішення, включаючи поставку зброї», - зауважив Арестович.

Ексчемпіон світу з боксу Володимир Кличко своєю чергою заявив виданню Bild, що розраховує на візит Штайнмаєра в більш пізні строки. «Сподіваюся, що візит федерального президента до Києва лише відкладено, і це можна буде надолужити найближчими тижнями», – сказав Кличко. Він переконаний, що «ми, як Україна, терміново повинні продовжувати будувати мости з Німеччиною».

Зазначимо також, що троє депутатів Бундестагу планують невдовзі здійснити візит в Україну: голови комітетів Бундестагу з питань оборони, зовнішніх відносин та європейських справ Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, Міхаель Рот і Антон Гофрейтер відповідно. Вони хочуть зустрітися з українськими депутатами та обговорити питання постачання озброєнь. Час та місце поки не уточнюється, але йдеться про місце на заході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-