Штайнмаєр підтвердив, що влада України висловилася проти його візиту

Штайнмаєр підтвердив, що влада України висловилася проти його візиту

Укрінформ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Україна відхилила його візит.

Про це він сказав під час перебування у Варшаві, передає кореспондент Укрінформу.

Штайнмаєр повідомив, що президент Польщі Анджей Дуда останніми днями обговорював візит глав двох держав разом із президентами Естонії, Латвії та Литви. За словами президента ФРН, вони хотіли «послати сильний сигнал спільної європейської солідарності з Україною».

«Я був готовий (поїхати в Україну - ред.). Але, очевидно, — і я мушу це визнати, — цього не хотіли в Києві», - сказав Штайнмаєр.

Офіційний Київ наразі не коментував цю заяву німецького президента

Водночас у переданому ЗМІ коментарі німецького уряду в цьому зв'язку заявили, що «федеральний президент займає чітку й однозначну позицію підтримки України», а Німеччина «була і є одним із найбільш рішучих прихильників України на міжнародному рівні».

Читайте також: Німеччина постачатиме зброю Україні – Штайнмаєр

Раніше посол України в ФРН Андрій Мельник давав зрозуміти, що Україна радше очікує на візит канцлера Олафа Шольца. «Було б краще, щоб канцлер або інші члени федерального уряду приїхали та ухвалили конкретні рішення щодо подальшої масової підтримки України», – сказав він.

Водночас візит Штайнмаєра, на думку дипломата, мав би «лише символічний характер».

Мельник неодноразово критикував Штайнмаєра за надто проросійську політику. Проте минулого тижня президент ФРН визнав помилки у своїй політиці щодо росії та заявив про необхідність притягнення до суду путіна та лаврова.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-