Фінляндія з 4 травня починає транслювати україномовні новини

Фінляндія з 4 травня починає транслювати україномовні новини

Укрінформ
Фінляндія надає всебічну підтримку Україні у сфері культури та інформаційної політики. 

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці.

"Фінляндія всебічно підтримує Україну у сфері культури та інформаційної політики. Ще раз переконався в цьому під час спілкування з Петрі Хонконен, міністром науки і культури Фінляндії. Вдячний Фінляндії за розірвання будь-яких культурних зв'язків з росією вже в перші дні повномасштабного вторгнення в Україну та протидію російській пропаганді", - написав Ткаченко.

Читайте також: Фінляндія хоче побудувати стіну на кордоні з росією - ЗМІ

Зокрема, сторони обговорили напрямки підтримки України в культурній сфері: співпрацю у відновленні пошкодженої росіянами української культурної спадщини; підтримку українських працівників культури та мистецтв, які через війну змушені переїхати до Фінляндії; підтримку українських культурних установ та митців, які в умовах війни залишаються в Україні; фінансування грантів Українського Культурного Фонду та Українського Інституту Книги.

Читайте також: Фінляндія найближчим часом подасть заявку на вступ до НАТО - МЗС Швеції

За словами Ткаченка, також йшлося про співпрацю у сфері медіа, зокрема: підтримки санкцій проти російських телеканалів з боку Фінляндії та ЄС; запровадження мовлення українських телеканалів у Фінляндії( вже з 4 травня фінська телерадіокомпанія YLE починає транслювати україномовні новини); підтримки Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки й Національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр», які працюють над спростуванням російської дезінформації; технічної підтримки спеціальним обладнанням, необхідним для відновлення телесигналу на територіях, де таке обладнання було знищене російськими агресорами.

Читайте також: Фінляндія готується до припинення постачання газу з росії

Як повідомлялося, Міжнародний центр з дослідження, збереження та реставрації культурних цінностей (ICCROM) надасть Україні фінанси для оцінки масштабу післявоєнного відновлення для культурної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-