Пентагон відстежує ситуацію у Придністров’ї – Остін

Пентагон відстежує ситуацію у Придністров’ї – Остін

Укрінформ
Оборонне відомство США уважно відстежує розвиток ситуації в Молдові й, зокрема, на території сепаратистського Придністровського регіону, де зосереджується російський військовий контингент, який демонструє ознаки готовності до бойових дій.

Про це заявив у вівторок міністр оборони США Ллойд Остін під час пресконференції за результатами міжнародної зустрічі в Рамштайні, Німеччина, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо аналізувати ситуацію… Це питання, на якому ми зосереджуємо нашу увагу», - зауважив глава Міноборони США.

Він підкреслив, що Сполучені Штати не хотіли би бачити будь-якого поширення бойових дій на територію Республіки Молдови.

Читайте також: Санду скликає Радбез у зв'язку з подіями у Придністров

«Для нас важливо переконатися, що ми робимо все, що можемо, аби забезпечити успіх України. Це є кращим способом для того, щоб відповісти на цей виклик (з боку російських сил у Молдові – ред.)», - наголосив глава Пентагону.

Читайте також: росія готує ракетний удар по «ПМР» з жертвами серед мирного населення - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, на території невизнаного Придністров’я (Республіка Молдова) підрозділи оперативної групи російських військ переведені у повну бойову готовність. Це сталося після того, як російські спецслужби від імені СБУ поширили повідомлення про підготовку ракетного та артилерійського ударів по територіях Придністровського регіону Молдови.

Читайте також: росія готує для Придністров’я білоруський сценарій – для втягування у війну

Раніше так зване МВС Придністров'я повідомило про два вибухи 26 квітня в селищі Маяк Григоріопольського району, якими пошкоджено дві антени, що ретранслюють радіо рф по регіону.

Фото: picture alliance / NurPhoto

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-