росія готує для Придністров’я білоруський сценарій – для втягування у війну

росія готує для Придністров’я білоруський сценарій – для втягування у війну

Укрінформ
Провокації на території Придністров'я здійснені фсб росії з метою відкриття додаткового фронту в Одеській області.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє у Телеграмі.

Така ситуація змусить Збройні сили України перетягнути сили в цьому напрямку, послабивши їх в Миколаївській області, зазначають у Центрі.

Придністров'я послідує білоруському сценарію - підтримка росії без вступу в активну фазу війни.

Читайте також: У невизнаному Придністров'ї встановили «червоний» рівень терористичної небезпеки

Друга причина провокацій - це виправдання росією своїх дій в Україні. Скинувши обстріли в Тирасполі на ЗСУ, росія, "рятуючи своїх", виправдовує вторгнення в Україну і смерті тисяч своїх солдат.

Ще одна причина - відведення уваги з Маріуполя, де на картах знайшли чергові братські могили. Таким чином рф "замітає сліди" своїх воєнних злочинів і геноциду українського народу.

Читайте також: По всьому кордону Придністров'я з Молдовою - черги з автомобілів

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня у придністровському регіоні біля селища Маяк повідомили про вибухи на радіотелецентрі. Напередодні у будівлі Міністерства державної безпеки самопроголошеного Придністров'я у Тирасполі сталася серія вибухів, жертв немає.

Головне управління розвідки Міноборони України заявило, що вибухи у столиці невизнаної "Придністровської молдавської республіки" – це спланована провокація російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-