рф погрожує Естонії та має військові плани проти неї - посол

рф погрожує Естонії та має військові плани проти неї - посол

Укрінформ
рф погрожує Естонії та має військові плани проти цієї держави, проте Таллінн продовжуватиме надавати військову допомогу Україні, яка протистоїть російському вторгненню і фактично на своїй землі обороняє країни Балтії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву посла Естонії в Україні Каїмо Кууска в ефірі каналу "Україна 24".

Дипломат наголошує, що Естонія ніколи не перестане допомагати Україні, маючи спільні демократичні цінності, а також з міркувань власної безпеки.

"Ми вирішили, що ми ніколи не залишимо вас наодинці. Також не залишимо інших друзів, які також стають жертвами агресії. Ми дуже прагматичні, насправді. Ми маленькі, але ми хочемо сказати, що ми компактні. Ми знаємо, що наша оборона, захист, починається з Донбасу", - сказав посол.

Читайте також: Від Фінляндії в НАТО чекають забезпечення безпеки повітряного простору країн Балтії

Кууск додав, що його країна готова ділитися продуктами та зброєю "з нашими друзями, які захищають фактично нас".

"Ми знаємо, що у росії є військові плани проти нас. У них заплановані навчання, які вони хочуть провести. Тому нам не потрібно чекати. Ми надаємо Україні зброю, і кожен "Джавелін", який уражає російський танк, робить загрозу проти нас меншою", - зазначив він.

Читайте також: Прем'єри країн Балтії закликали розмістити у регіоні три дивізії НАТО

Нагадаємо: країни Балтії мають намір і надалі збільшувати свої оборонні бюджети – щонайменше до 2,5% валового внутрішнього продукту (ВВП). Додаткове фінансування сприятиме швидшому нарощуванню потенціалу у найважливіших сферах, включаючи спільні балтійські проєкти.

Читайте також: НАТО має суттєво посилити захист країн Балтії – Бербок

Латвія, Литва та Естонія продовжать співпрацювати у проведенні спільних закупівель для посилення протиповітряної оборони країн Балтії. Також розробляються загальні процедури, щоб ці держави могли надавати одна одній військову та невійськову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-