Російська інтелігенція закликала до перемир'я «хоча б на кілька днів», до Великодня

Російська інтелігенція закликала до перемир'я «хоча б на кілька днів», до Великодня

Укрінформ
Представники російської інтелігенції закликали зупинити війну з Україною хоча б на кілька днів перед православним Великоднем.

Як передає Укрінформ, відкритий лист опубліковано в "Новой газете. Европа".

Серед тих, хто підписався, – правозахисник Зоя Свєтова, філософ Михайло Епштейн, актор і режисер Олександр Феклістов. Автори звернення пишуть, що зараз йде Страсний тиждень – останній тиждень Великого посту перед головним християнським святом Воскресінням Христа.

«Весь Великий піст цього року пройшов під гуркіт пострілів, бомбардувань, руйнувань, при звістках про загибель тисяч людей, про втечу мільйонів, про руйнування всього, що вони створювали роками та поколіннями», – йдеться у тексті.

Читайте також: Евакуація з «Азовсталі» напередодні не відбулася – рашисти відкрили вогонь

Підписанти листа визнають, що прямо зараз кровопролиття зупинити не можна, і просять припинити вогонь хоча б на час, що залишився до Великодня. Він відзначається цього року 24 квітня.

Читайте також: Україна підтримує ініціативу Генсека ООН про «великоднє перемир’я»

Росія почала повномасштабне вторгнення на територію України 24 лютого за наказом президента путіна. У російських містах проходять антивоєнні акції. Їхнім учасникам загрожують штрафи та кримінальне переслідування.

Після початку війни в росії фактично було запроваджено військову цензуру, було закрито, заблоковано десятки ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-