Евакуація з «Азовсталі» напередодні не відбулася – рашисти відкрили вогонь

Евакуація з «Азовсталі» напередодні не відбулася – рашисти відкрили вогонь

Укрінформ
У Маріуполі загарбники 19 квітня оголосили «режим тиші» для забезпечення виходу цивільного населення з укриттів у меткомбінаті "Азовсталь", а самі розпочали артобстріл зони заводу.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Вчора (19 квітня) було оголошено росіянами режим тиші для забезпечення виходу цивільного населення з укрить в Азовсталі. По маршруту умовної евакуації було зігнано пресу на віддалені від заводу і нескінченні кілометри відео про «чекаємо на цивільних з Азовсталі». У той самий час було підігнано артилерію і розпочато артобстріл зони Азовсталі», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що за таких умов навіть при бажанні евакуація цивільних була неможлива.

Читайте також: У Маріуполі рашисти погрожують стріляти по людях, які виходять на вулицю без білих стрічок

«Зате наприкінці дня пропаганда показала, що «ніхто не схотів евакуюватись, тому що українські військові не пустили». Отаке. Ні на що не натякаю. Просто факт з історії», - констатував Андрющенко.

Він опублікував фото саме з учорашнього обстрілу, на якому танки рашистів палять серед білого дня, коли було відкрито «зелений коридор».

Читайте також: Воєнні злочинці рф: хто керував бомбардуванням Маріуполя і вбивав населення в Грузії та Сирії

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-