У Маріуполі рашисти погрожують стріляти по людях, які виходять на вулицю без білих стрічок

У Маріуполі рашисти погрожують стріляти по людях, які виходять на вулицю без білих стрічок

Укрінформ
У Маріуполі російські загарбники погрожують відкрити вогонь по тим людях, які виходять на вулицю без білих стрічок.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Окупанти від «м’яких» пропозицій носити білі стрічки цивільним, як позначка “свій-чужий” перейшли до прямих погроз про відкриття вогню на ураження по кожному, хто буде знаходитись на вулиці без таких позначок», - написав Андрющенко.

Він підкреслив, що російські загарбники поступово перетворюють місто Маріуполь на справжнє гетто для українців, одночасно використовуючи мирних громадян як приманку для виявлення вогньових точок.

Читайте також: «Там безпечно»: мер Маріуполя закликає сьогодні ж евакуюватися до Запоріжжя

Андрющенко раніше повідомляв, що загарбники спонукають маріупольців вдягати білу стрічку, як позначку «свій», і фактично таким чином ще раз використовують цивільне населення для «приманки» для снайперів та воїнів української армії. Оскільки саме така позначка використовується російськими військовими і може бути помилково прийнята нашими за реального ворога.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: Можна зв'язатися з рідними: у деяких місцях Маріуполя почав ловити інтернет

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, в Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук повідомила про те, що на середу, 20 квітня, погодили гуманітарний коридор із Маріуполя для жінок, дітей та людей похилого віку.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-