«Там безпечно»: мер Маріуполя закликає сьогодні ж евакуюватися до Запоріжжя

«Там безпечно»: мер Маріуполя закликає сьогодні ж евакуюватися до Запоріжжя

Укрінформ
Мер Маріуполя Вадим Бойченко закликав жителів заблокованого міста не боятися й евакуюватися, запевнив, що їх чекають у Запоріжжі. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі Маріупольська міська рада з посиланням на мера Вадима Бойченка.

«Рідні маріупольці, за ці довгі та неймовірно важкі дні ви виживали у нелюдських умовах. Ви знаходилися в інформаційному вакуумі без доступу до будь-якої інформації. Ви могли почути різне. Але я хочу, щоб ви знали головне – вас чекають у Запоріжжі. Там безпечно. Не бійтеся й евакуюйтеся у Запоріжжя», - заявив міський голова, звертаючись до жителів заблокованого міста.

Читайте також: Можна зв'язатися з рідними: у деяких місцях Маріуполя почав ловити інтернет

Він запевнив, що маріупольці у Запоріжжі отримають усю необхідну допомогу – продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності, а головне – будуть у безпеці.

Бойченко зазначив, що вже 200 тисяч маріупольців змогли виїхати з міста і всі вони сьогодні в безпеці.

Читайте також: Сьогодні з Маріуполя мають евакуювати жінок, дітей та людей похилого віку

«Дорогі маріупольці, Україна чекає вас. Ми чекаємо вас. І звертаюся до маріупольців, які вже виїхали і сьогодні перебувають у безпеці. Якщо у вас залишилися родичі у Маріуполі, намагайтеся зв'язатися з ними всіма способами. Телефонуйте, пишіть і кажіть, що є можливість виїхати в Запоріжжя, де безпечно», - звернувся Бойченко.

У міськраді нагадали, що сьогодні о 14:00 починається евакуація з Маріуполя в Запоріжжя. Визначено точку збору та посадки людей в автобуси – вулиця Таганрозька навпроти Пивзаводу з подальшою додатковою посадкою людей у ​​двох локаціях. Ці локації: проспект Перемоги, 1 біля заводоуправління Азовсталі та бульвар Шевченка на кільці біля Порт-Сіті.

Читайте також: Опір у Маріуполі свідчить про нездатність рф швидко досягти своїх цілей — британська розвідка

Маршрут руху колони: Маріуполь – Мангуш – Бердянськ – Токмак – Оріхів – Запоріжжя.

Як повідомлялося, за словами віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, 20 квітня відкриється гуманітарний коридор з Маріуполя для жінок, дітей та людей літнього віку.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тисяч мирних жителів.

Фото: Stringer, Anadoly Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-