Україна підтримує ініціативу Генсека ООН про «великоднє перемир’я»

Україна підтримує ініціативу Генсека ООН про «великоднє перемир’я»

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України підтримує ініціативу Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша щодо чотириденної «гуманітарної паузи».

Про це йдеться на офіційному сайті МЗС, повідомляє Укрінформ.

"Вдячні Генеральному секретарю ООН Антоніо Гуттерішу за ініціативу запровадити великодню чотириденну "гуманітарну паузу" в Україні починаючи з Чистого четверга 21 квітня. Цілком поділяємо думку, що гуманітарна пауза є необхідною для безпечної евакуації тисяч цивільних осіб, які бажають покинути небезпечні зони триваючих та можливих бойових дій, насамперед з багатостраждального Маріуполя", - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: У Києві відновили роботу 15 дипломатичних представництв – МЗС

У міністерстві зазначили, що високо цінують готовність ООН забезпечити доставку вкрай потрібної гуманітарної допомоги населенню найбільш постраждалих районів України у разі досягнення «режиму тиші».

Дипломати також наголосили, що росія повинна припинити напади на цивільні об'єкти України для забезпечення захисту цивільного населення, зокрема осіб, які перебувають у вразливих ситуаціях, включаючи жінок і дітей, а також гуманітарного персоналу та журналістів.

«Закликаємо росію до повної поваги міжнародних зусиль із захисту медичного та гуманітарного персоналу, їхніх транспортних засобів і обладнання, а також лікарень та інших медичних установ. рф має забезпечити безпечний і безперешкодний доступ до населення на тимчасово окупованих територіях гуманітарного персоналу та його транспортних засобів і обладнання», - підкреслили у міністерстві. 

Як повідомляв Укрінформ, 19 квітня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав російську федерацію та Україну у зв’язку з Великоднем оголосити з четверга по неділю чотириденну гуманітарну паузу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-