Штати готують нові заходи щодо боротьби з ухиленням рф від санкцій – радник Байдена

Штати готують нові заходи щодо боротьби з ухиленням рф від санкцій – радник Байдена

Укрінформ
Сполучені Штати готуються вживати заходи боротьби з ухиленням росії від санкцій, заявив у четвер радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, про це він сказав, спілкуючись з Економічним клубом Вашингтона.

«Найближчими днями ми зосередимося на ухилянні від санкцій. Думаю, протягом наступного тижня-двох ми зробимо кілька оголошень щодо ідентифікації тих, хто намагається сприяти ухиленню від них як усередині Росії, так і за її межами», - зазначив він, не уточивши деталей.

Читайте також: росія просила Бразилію допомогти у послабленні економічного тиску Заходу

Салліван підкреслив, що Вашингтон не має бажання повертати яхти та інші активи, вилучені в олігархів, пов'язаних з путіним.

«Президент активно вивчає питання, як діяти, коли ми конфіскуємо ці активи, а наша мета - не повертати їх, - сказав він. - Наша мета - використовувати їх краще…»

Він підкреслив, що питання вирішується на політичному рівні, аби «не просто тримати їх якийсь час, а потім повернути».

Читайте також: Британія запровадила санкції проти двох партнерів олігарха Абрамовича

Салліван також зауважив, що будь-які зусилля росії щодо зриву постачання зброї Україні можуть призвести до ескалації протистояння із Заходом.

«Сполучені Штати не діють на території України, тож якби росіяни завдали удару по території НАТО, де збираються бойові засоби, це призвело б до застосування статті 5 (Північногоатлантичного договору про колективний захист, - ред.) і повністю змінило б хід гри».

Читайте також: В Міненерго розповіли, до чого призведе зупинка фінансування енергосектору рф

Радник відзначив, що знешкодження ракетного крейсера «Москва» завдало удару по Росії.

«Ми були на зв'язку з українцями упродовж ночі, які заявили, що завдали удару по крейсеру протикорабельними ракетами, - сказав він. - Зараз ми не маємо можливості незалежно перевірити це, але, безумовно, те, як це сталося, є великим ударом по Росії».

Нагадаємо: у четвер ввечері у міноборони росії офіційно підтвердили, що крейсер російського чорноморського флоту "Москва" затонув під час буксирування до порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-