«Москва» потонула: міноборони рф підтвердило втрату флагмана чорноморського флоту

«Москва» потонула: міноборони рф підтвердило втрату флагмана чорноморського флоту

Укрінформ
У росії офіційно підтвердили, що крейсер російського чорноморського флоту "Москва" затонув під час буксирування до порту.

Про це повідомляє російське інформагентство "Новости" у Телеграмі, передає Укрінформ.

"міноборони рф повідомляє, що під час буксирування крейсера "Москва" до порту призначення через пошкодження корпусу, отримані в ході пожежі від детонації боєзапасу, корабель втратив стійкість. В умовах штормового хвилювання моря корабель затонув", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Розробник комплексу «Нептун» подякував ЗСУ за влучний залп по крейсеру «Москва»

У москві не називають причину пожежі та детонації боєприпасів. Водночас Оперативне командування "Південь" Збройних Сил України 14 квітня повідомило, що крейсер російського чорноморського флоту "Москва" внаслідок удару українською протикорабельною ракетною системою "Нептун" зазнав суттєвих пошкоджень.

Інші одиниці корабельного угруповання намагалися допомогти, але шторм і потужний вибух боєзапасу перевернули крейсер, і він почав тонути в Чорному морі.

Читайте також: Підбита «Москва» має поворотне значення у війні проти росії – американський експерт

Американський військовий експерт Гленн Говард вважає, що знищення крейсера російського чорноморського флоту «Москва» стало ще одним поворотним моментом у протистоянні України російській агресії, що порівнюється із відступом росіян від Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-