росія просила Бразилію допомогти у послабленні економічного тиску Заходу

росія просила Бразилію допомогти у послабленні економічного тиску Заходу

Укрінформ
росія звернулася до Бразилії з проханням підтримати її зусилля в МВФ, Світовому банку та групі провідних економік G20, щоби хоч якось послабити міжнародну ізоляцію та полегшити тиск міжнародних санкцій, введених через розв’язану рф війну в Україні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням офіційний лист російської сторони, передає Укрінформ.

«Міністр фінансів рф антон силуанов написав міністру економіки Паулу Гуедесу з проханням, щоби Бразилія підтримала зусилля [росії - ред.] щодо запобігання політичним звинуваченням і спробам дискримінації її в міжнародних фінансових установах і багатосторонніх форумах», - зазначається в повідомленні.

При цьому наводиться пряма цитата з листа за підписом силуанова: «За лаштунками ведеться робота у МВФ і Світовому банку, щоби обмежити або навіть виключити росію з процесу прийняття рішень».

Читайте також: Бразилія запровадить «гуманітарний паспорт» для українців

При цьому, в листі не згадується про війну рф в Україні, однак присутнє посилання на санкції: «Як відомо, Росія переживає складний період економічної й фінансової турбулентності, викликаної санкціями, запровадженими США та їхніми союзниками».

силуанов також поскаржився, що Сполучені Штати й інші країни Заходу заморозили міжнародні резерви росії та проводять політику ізоляції рф у міжнародному полі. Лист, на який посилається агентство, датований 30 березня і був переданий бразильському міністру через російського посла лише цієї середи.

Читайте також: Євросоюз розробляє ембарго на російські нафтопродукти - NYT

Тим часом у Бразилії прокоментували звернення російської сторони. Секретар мінекономіки країни у міжнародних економічних справах Ерівалдо Гомес зазначив, що Бразилія хоче, аби росія залишалася частиною дискусій у багатосторонніх організаціях.

«З точки зору Бразилії, тримати відкритий діалог дуже важливо. Наші мости – це міжнародні органи, і наша оцінка полягає в тому, що ці мости потрібно зберегти», - зауважив представник міністерства.

Як повідомляв Укрінформ, після розв’язання росією масштабної війни в України країни Заходу ввели безпрецедентні санкції проти рф, яких не зазнавала ще жодна країна у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-