В Міненерго розповіли, до чого призведе зупинка фінансування енергосектору рф

В Міненерго розповіли, до чого призведе зупинка фінансування енергосектору рф

Укрінформ
Якщо міжнародні партнери України припинять фінансувати енергетичний сектор росії, у країни-агресора дуже швидко виникнуть проблеми із фінансуванням армії та репресивного апарату.

Таку думку висловив Укрінформу заступник міністра енергетики з питань євроінтеграції Ярослав Демченков.

Він зазначив, що у президента путіна є потреба у фінансуванні пропагандистської машини, армії та репресивних органів, а також у забезпеченні соціальних виплат і зарплат.

"Якщо наші міжнародні партнери докладуть зусиль і зупинять фінансування енергетичного сектору росії, то у путіна дуже швидко виникне проблема із виплатою пенсій, субсидій. Виникне проблема із фінансуванням машини пропаганди, і, що дуже важливо, репресивні органи й армія теж матимуть проблеми із фінансуванням", - сказав Демченков.

Читайте також: Австралія запровадила додаткові санкції проти «Газпрому»

Він підкреслив, що Україна пропонує європейським державам створити спеціальний рахунок, на який будуть надходити кошти за спожиті російські енергоресурси, які росія зможе отримати тоді, коли зупинить війну і компенсує Україні збитки.

На думку Демченкова, росія попри всі погрози не припинить постачати газ до Євросоюзу.

"Припустимо, він призупиняє постачання природного газу. Певний час росіяни цей газ закачуватимуть у свої сховища. Але сховища майже повні, тому що узимку росія, накачуючи їх, не постачала достатньо газу в ЄС", - зауважив заступник міністра.

Читайте також: У шостому пакеті санкцій проти рф має бути ембарго на нафту - Ірландія

За його словами, спалювати таку кількість газу, яку постачає росія, також неможливо.

"Що тоді вони мають робити? Знайти інші ринки. У росії кажуть, що це Китай та Індія. Але там немає газогонів. Вихід буде один – закривати свої газові родовища. Це - вбивство всієї газової галузі росії, бо вона втратить 70% потенціалу своїх родовищ під час консервації", - зауважив Демченков.

Читайте також: Найбільша індійська нафтопереробна компанія відмовилася від російської нафти

Як повідомлялося, 7 квітня Європейський парламент проголосував за вимогу повного ембарго на імпорт нафти, вугілля, ядерного палива та газу з росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-