Європарламент вимагає повного ембарго на нафту, вугілля, ядерне паливо та газ із рф

Європарламент вимагає повного ембарго на нафту, вугілля, ядерне паливо та газ із рф

Резолюція
Укрінформ
Європейський парламент вимагає повного ембарго на імпорт нафти, вугілля, ядерного палива та газу з росії.

Резолюція з такою вимогою була ухвалена сьогодні, 7 квітня, 513-ма голосами «за», 22 «проти», 19 утрималися, передає Укрінформ з посилання на повідомлення на сайті Європарламенту.

Так, у документі євродепутати закликали до подальших каральних заходів, включаючи «повне ембарго на імпорт нафти, вугілля, ядерного палива та газу з росії».

Це має супроводжуватися планом забезпечення безпеки енергопостачання ЄС, а також стратегією «скасування цих санкцій у разі, якщо росія зробить кроки для відновлення незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і повністю виведе свої війська з території України», йдеться в резолюції.

Євродепутати наполягають, що нинішні санкції мають бути повністю й ефективно запроваджені всім Європейським Союзом та його міжнародними союзниками у пріоритетному порядку.

Також євродепутати закликали лідерів ЄС виключити росію з G20 та інших міжнародних організацій, таких як УВКБ ООН, Інтерпол, СОТ і ЮНЕСКО, «що було б потужним сигналом про те, що міжнародна спільнота не поводиться так, ніби нічого не сталося з боку держави-агресора».

Щоб зробити санкції більш ефективними, Європарламент закликав виключити російські банки з системи SWIFT, заборонити всім судам, пов’язаним з росією, заходити в територіальні води ЄС і ставати на якір в європейських портах, а також заборонити автомобільні вантажні перевезення з росією і білоруссю.

Депутати Європарламенту також закликали до арешту всіх активів, що належать російським чиновникам та олігархам, пов’язаним з режимом путіна, а також осіб у білорусі, пов’язаних з режимом лукашенка».

Вказуючи на участь білорусі у війні в Україні, автори резолюції закликають до того, щоб санкції проти білорусі відповідали санкціям, запровадженим проти росії, аби закрити будь-які лазівки, які дозволять путіну використовувати допомогу лукашенка для обходу санкцій.

Крім того, у резолюції депутати вказують на воєнні злочини, що були скоєні російськими військами в Україні, зокрема в Бучі, а також на майже повне знищення Маріуполя, Волновахи та інших міст і сіл. Вони наголошують, що винуватці воєнних злочинів в Україні мають бути притягнуті до відповідальності та закликають створити спеціальний трибунал ООН.

Також Європарламент наголошує, що поставки зброї в Україну мають продовжуватися та посилюватися, щоб вона могла ефективно захищатися. Зокрема, євродепутати виступають за надання українським збройним силам додаткової оборонної допомоги як окремо державами-членами ЄС, так і спільно через Європейський фонд миру.

Крім того, відзначаючи, що майже 6,5 мільйонів українців стали внутрішньо переміщеними особами, а понад чотири мільйони покинули країну через війну, євродепутати закликали створити безпечні гуманітарні коридори для евакуації мирних жителів, які рятуються від бомбардувань, та посилити європейські мережі гуманітарної допомоги в Україні.

Депутати також засудили російську риторику, яка припускає, що росія може застосувати зброю масового знищення, і наголосили, що будь-яке її використання матиме серйозні наслідки, йдеться у повідомленні.

Резолюції Європарламенту мають рекомендаційний характер.

Читайте також: Якщо не буде болісного пакета санкцій, рф побачить у цьому дозвіл іти далі - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-