Шольц обговорив війну в Україні з німецькими бізнесменами

Шольц обговорив війну в Україні з німецькими бізнесменами

Укрінформ
Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорив у вівторок наслідки війни в Україні на економіку ФРН з керівниками німецьких компаній, які котуються на біржі (DAX).

Про результати зустрічі повідомив заступник речника федерального уряду Вольфганг Бюхнер, передає Укрінформ.

Однією з тем обговорення був вплив війни та санкцій, запроваджених проти росії міжнародним співтовариством, на бізнес-операції. Бізнесмени звернули увагу на обмеження, які вже діють в ланцюгах поставок. Підтримка таких ланцюгів і безпека поставок залишається ключовим завданням федерального уряду. Компанії при цьому підтвердили свою підтримку введених санкцій, зазначив Бюхнер.

Читайте також: Штайнмаєр підтвердив, що влада України висловилася проти його візиту

У центрі уваги також був розвиток ситуації з цінами на енергоносії. З метою подальшого зміцнення енергетичного суверенітету та безпеки федеральний уряд рішуче дотримується курсу на диверсифікацію джерел енергії, зазначив заступник речника. Крім того, федеральний уряд запустив адресну допомогу для підтримки компаній, які особливо постраждали.

Читайте також: До кінця травня Єврокомісія подасть план подолання енергетичної залежності від росії

Нарешті федеральний канцлер наголосила на особливому значенні бізнесу в інтеграції тих, хто шукає в Німеччині захисту від війни. Шольц подякував компаніям за важливий внесок в інтеграцію біженців з України.

Читайте також: Позиція Німеччини змінюється на користь України - Зеленський

У переговорах у канцелярії також взяли участь міністр економіки Роберт Габек і очільник відомства канцлера Вольфганг Шмідт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-