ЄС оцінює ефективність своїх санкцій проти Росії та готує наступні кроки – Боррель

ЄС оцінює ефективність своїх санкцій проти Росії та готує наступні кроки – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз постійно проводить аналіз ефективності санкцій, що вже застосовані проти Російської Федерації, та зважає на подальші кроки для того, щоб зупинити путінську «машину війни».

Про це сьогодні у Люксембурзі перед початком роботи Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме так він відповів на запитання преси, чи розглядатимуть міністри сьогодні під час зустрічі питання щодо поширення санкцій на імпорт російської нафти й газу, що дає основний прибуток для кремлівського режиму та дозволяє йому продовжувати війну.

«Санкції завжди на столі. Дискусії навколо України, звісно, включають обговорення ефективності наших санкцій, тих, рішення щодо яких вже було прийнято. Ми будемо обговорювати, якими можуть бути подальші кроки», - сказав Жозеп Боррель.

Він зауважив, що міністри обговорять також інші питання міжнародної політики, зокрема, шляхи реагування на економічну кризу, що наближається.

«Всім доведеться мати справу із наслідками цієї війни. Йдеться не про санкції, а про підвищення цін на енергетику та продукти по усьому світу», - зауважив Високий представник ЄС.

Читайте також: ЄС надасть обладнання для збору доказів воєнних злочинів рф в Україні – Боррель

Як зазначається на сайті Європейської Ради, європейські урядовці сьогодні також розглянуть розвиток ситуації в інших «гарячих точках» світу, зокрема, у Малі, у Лівії та у Ємені.

Крім цього, міністри розглянуть нову стратегію ЄС під назвою Global Gateway (Глобальний портал) для встановлення ефективних та безпечних міжнародних ліній зв’язку в таких секторах як енергетика та транспорт, а також для розвитку контактів в таких сферах як охорона здоров’я, освіта та міжнародні дослідження.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, одним із головних питань якої є розгляд ситуації в Україні та надання подальшої допомоги народу України у боротьбі із брудним російським військовим вторгненням.

Читайте також: Позиція Німеччини змінюється на користь України - Зеленський

24 лютого 2022 року росія напала на Україну, почала масовані бомбардування мирних міст та селищ, російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні Сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат. На боротьбу із агресором піднявся весь народ України.

Європейський Союз вжив вже п’ять пакетів економічних та особистих санкцій проти російської федерації, що спрямовані на обмеження можливостей кремлівської «машини війни» до продовження агресії.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-