Росія може зазнати величезної поразки у розв’язаній проти України війні - Боррель

Росія може зазнати величезної поразки у розв’язаній проти України війні - Боррель

Укрінформ
Війна, яку росія розпочала проти України, може обернутися найбільшою поразкою для самої росії. Результат цієї війни вже зараз не є таким, який очікував кремль.

Як повідомляє Укрінформ, таке переконання під час підходу до преси перед початком європейського саміту у Брюсселі висловив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Сьогодні перший місяць з початку війни. Один місяць війни, 6 мільйонів переміщених осіб, половина з яких – українські діти. Російська армія намагалася швидко захопити Київ, але зараз вони масово вбивають людей. З військової точки зору, це великий провал для росії. За місяць боїв вони не змогли просунутися далі 200 кілометрів від своїх тилових баз. Оскільки вони не можуть захопити міста, вони їх бомбардують, вбивають безневинних людей та все руйнують», - сказав Боррель.

Він зауважив, що українці хоробро воюють, а ЄС підтримує їх та постачає зброю. Тож результат цієї війни вже зараз не є таким, який очікував кремль.

«Вони (росіяни – ред.) можуть отримати велику поразку. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну, ми будемо продовжувати чинити тиск на росію», - наголосив високий представник ЄС.

За його словами, саміт обговорить подальші санкції проти Росії, але не прийматиме конкретних рішень сьогодні. Натомість європейські лідери нададуть політичні директиви для технічних служб, і подальші рішення щодо санкцій, включаючи особисті та секторальні, прийматиме Рада міністрів ЄС із закордонних справ.

Він зауважив, що розуміє тиск і загрози, з якими нині стикаються всі країни, що межують з росією, але зазначив, що для усунення цієї загрози зараз найбільш важливо сконцентрувати увагу на допомозі українській армії.

«Давайте говорити про конкретні речі, що мають бути зроблені. Протягом наступних двох тижнів зброя буде вирішувати, на яку сторону прийде перемога. Ми маємо продовжити підтримку, надавати зброю та військове обладнання. Це важливо – робити ці речі, переконатися, що ці речі доставляються, і що люди можуть їх використовувати», - наголосив Боррель.

Він зауважив, що українці зараз воюють із путіним, щоб зупинити його.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала неспровоковану військову агресію проти України та зустріла запеклий спротив від Збройних сил та від усього народу країни.

Сьогодні, 24 березня, у Брюсселі відбуваються відразу три зустрічі на вищому рівні - в НАТО, в ЄС та в форматі G7, які присвячені реагуванню на кризу, що була спричинена неспровокованою війною путіна проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-