Канада, Нідерланди та Британія обіцяють росії посилення санкцій

Канада, Нідерланди та Британія обіцяють росії посилення санкцій

Укрінформ
Нідерланди, Великобританія та Канада разом домагатимуться притягнення росії до відповідальності за обстріли цивільних та інші порушення гуманітарного права в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у спільній заяві трьох країн.

“Ми стали свідками значного та невибіркового застосування сили проти цивільних, що заборонено міжнародним гуманітарним правом. Ми докладемо зусиль, аби порушення міжнародного права в Україні були розслідувані, докази - зібрані, а виконавці притягнені до відповідальності”, - йдеться у заяві.

Зазначається, що саме тому ці три держави “приєдналися до наймасовішого в історії звернення до Міжнародного кримінального суду задля пришвидшення розслідування”.

“Також саме тому ми вітаємо термінове створення Радою з прав людини ООН Комісії з розслідування, яка має потужний мандат на розслідування. Ми готові надавати подальше сприяння для підтримки роботи прокурора Міжнародного кримінального суду”, - наголошується у документі.

Підписанти також закликали рф “сповна дотримуватися міжнародного гуманітарного права та прав людини, й негайно припинити вогонь, що дозволить безпечний прохід цивільних, продовольства та ліків”.

Як повідомляв Укрінформ, на третій день війни Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Українська сторона просить запровадити тимчасові заходи та зобов’язати рф зупинити свої військові дії на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-