Лідери ФРН, США, Франції та Британії обговорили доставку допомоги у зони бойових дій в Україні

Лідери ФРН, США, Франції та Британії обговорили доставку допомоги у зони бойових дій в Україні

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц обговорив ситуацію в Україні з президентом США Джо Байденом, президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном.

Про це повідомив представникам ЗМІ речник федерального уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт, передає кореспондент Укрінформу.

Відеоконференція між лідерами країн відбулася у понеділок, 7 березня.

За даними речника, у центрі уваги були «занепокоєння» щодо подальшої ескалації агресії росії та питання гуманітарних поставок у зони бойових дій. «Було погоджено, що захист цивільного населення має бути найвищим пріоритетом. Росію закликали негайно припинити атаку на Україну, що порушує міжнародне право, та повністю вивести свої війська», - заявив Гебештрайт.

Лідери країн погодилися, що російське вторгнення призвело до «драматичних людських страждань в Україні і не може бути виправдане нічим і ніким».

Також глави чотирьох держав і урядів обговорили подальші варіанти надання гуманітарної допомоги Україні. Вони погодилися, що будь-які дипломатичні зусилля із врегулювання кризи заслуговують на підтримку.

Як повідомлялося, раніше Гебештрайт зазначав, що в понеділок планується телефонна розмова Шольца з Президентом України Володимиром Зеленським.

Президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-