Заяви Путіна відірвані від реальності та показують його схиблені погляди - Квін

Заяви Путіна відірвані від реальності та показують його схиблені погляди - Квін

Укрінформ
Заяви російського президента Володимира Путіна, які він оголосив перед підписанням указів про визнання незаконних утворень на захоплених територіях Донецької та Луганської областей України, є відірваними від реальності і показують його схиблені погляди.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін журналістам у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми всі чути вчорашню промову Путіна. Його обурливі заяви, які він зробив про Україну та український народ, були абсолютно відірваними від реальності та показували його схиблені погляди, які властиві не лідеру світового рівня, а найгіршим авторитарним лідерам Європи», - підкреслила Квін.

Читайте також: Вчорашні санкції США були лише першим кроком – Квін

Вона окремо зауважила, що українська культура та відчуття єдності тільки зміцнилися після того, як Україна змогла скинути ярмо Радянського Союзу.

Тимчасова повірена у справах також відзначила вчорашню промову Путіна як один з факторів, чому персонал американського посольства ночує у Польщі: «Він оголосив промову вчора, яка, я гадаю, ми всі можемо погодитися, не була промовою розсудливої людини».

Крім того, за словами дипломата, посольство ночує в Польщі через продовження накопичення російських військ на кордоні та той факт, що РФ вдалася до агресивних військових дій.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Читайте також: «Сподіваємось швидко повернутися до Києва»: Квін про переїзд до Львова американських дипломатів

Водночас він звинуватив Київ в ескалації ситуації в ОРДЛО, заявивши, що начебто Росія зробила все, аби зберегти територіальну цілісність України. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка нібито діє на сході агресивно.

Міжнародні партнери України засудили таке рішення Путіна. Зокрема, Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод. Крім того, Німеччина вирішила зупинити процес сертифікації "Північного потоку-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-