Вчорашні санкції США були лише першим кроком – Квін

Вчорашні санкції США були лише першим кроком – Квін

Укрінформ
Вчорашні санкції Сполучених Штатів у відповідь на визнання Росією «незалежності» квазіреспублік на окупованих територіях України були лише першим кроком, і наступні заходи стосуватимуться не лише ОРДЛО.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін журналістам у Львові, передає кореспондент Укрінформу.

«Це був лише перший крок. Ми продовжуємо координуватися з нашими союзниками і партнерами, щоб застосувати додаткові заходи. Деякі з яких - дуже скоро, у відповідь на безпідставний та недопустимий вчинок Росі», - зазначила Квін.

Американський дипломат підкреслила, що останні порушення міжнародних норм і законів Путіна зустрінуть сильну відповідь Сполучених Штатів.

«Я думаю, ми розглядаємо ширший спектр санкцій, які стосуватимуться не лише Донбасу», - також додала тимчасова повірена у справах.

Вона зауважила, що дії Путіна загрожують не лише Україні, але й глобальному порядку, який забезпечував мир і стабільність з часів Другої світової війни, наголосивши, що світова спільнота стоїть на боці України, одноголосно засуджують бажання, наміри і дії російського лідера.

Читайте також: Британія запровадила нові санкції проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Водночас він звинуватив Київ в ескалації ситуації в ОРДЛО, заявивши, що начебто Росія зробила все, аби зберегти територіальну цілісність України. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні.

Президент США Джо Байден підписав указ про блокування майна певних осіб і заборону певних угод у зв'язку із зусиллями Росії, спрямованими на підрив суверенітету і територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-