«Сподіваємось швидко повернутися до Києва»: Квін про переїзд до Львова американських дипломатів

«Сподіваємось швидко повернутися до Києва»: Квін про переїзд до Львова американських дипломатів

Укрінформ
Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін запевнила, що американські дипломати і після переїзду частини співробітників посольства до Львова продовжать працювати в усіх сферах відносин між США та Україною, щоб допомогти нашій країні протистояти російській агресії.

Про це Квін заявила журналістам у Львові, повідомляє кореспондент Укрніформу.

"Поки ми знаходимося у Львові, наша основна група дипломатів продовжуватиме наполегливо працювати в усіх сферах відносин між США та Україною, щоб допомогти Україні протистояти російській агресії. Я хочу ще раз наголосити, що цей переїзд є тимчасовим. І хоча Львів нам дуже подобається, але ми сподіваємося швидко повернутися до Києва. І для цього ми знову наполегливо закликаємо Росію здійснити деескалацію її ворожих дій та загроз Україні", - сказала Квін.

Вона додала, що саме накопичення Росією на кордонах України понад 100 тис. військових і водночас дуже агресивна риторика щодо України спричинило переїзд посольства США до Львова.

Читайте також: Передчасні санкції менше стримуватимуть Росію від агресії - Квін

"Саме з цих причин ми закликаємо американських громадян зараз виїхати з України в будь-які доступні способи", - зазначила дипломат.

Насамкінець Квін ще раз запевнила, що працівники посольства продовжать працювати з українським урядом у Києві і місцевою владою у Львові.

"Я дуже сподіваюсь, що невдовзі ми побачимо деескалацію з боку Росїі, і я повернусь до Києва", - резюмувала Квін.

Як повідомляв Укрінформ, Держдепартамент США 13 лютого наказав дипломатам, які не займають критично важливих посад, виїхати з посольства США в Києві через постійні повідомлення про нарощування російських військових на кордоні з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-