США евакуюють з України дипломатів та зупиняють консульські послуги

США евакуюють з України дипломатів та зупиняють консульські послуги

Укрінформ
Держдепартамент США наказав дипломатам, які не займають критично важливих посад, виїхати з посольства США в Києві через постійні повідомлення про нарощування російських військових на кордоні з Україною. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в оновленні пам’ятки туриста від Держдепу США.

Крім цього з 13 лютого консульські послуги в посольстві будуть призупинені.

Як заявили у посольстві США в Україні, «попри скорочення дипломатичного персоналу, основна команда посольства, наші віддані українські колеги, Держдеп і персонал США по всьому світу продовжуватимуть невпинні дипломатичні зусилля й допомогу для підтримки безпеки, демократії та процвітання України»

Як повідомляв Укрінформ, представництво ЄС, Іспанія, Швеція, Польща та Японія заявили, що поки не планують здійснювати евакуацію членів родин співробітників посольства в Києві. Зокрема, Європейський Союз занепокоєний військовим нарощуванням Росії вздовж кордонів України, але не вважає за доцільне ініціювати евакуацію з України своїх громадян та продовжує діяльність у нормальному режимі, як це було до кризи, спровокованої Росією.

Читайте також: Посол Британії заявила, що з командою залишається у Києві

24 січня Державний департамент США дозволив добровільний від’їзд додому співробітникам посольства в Україні та віддав розпорядження евакуювати з України сім'ї дипломатів. У МЗС України назвали такий крок «передчасним і проявом надмірної перестороги». Станом на 26 січня більшість американських дипломатів вирішили залишитися на робочих місцях у Києві.

Читайте також: МЗС закликає зберігати спокій та не сіяти паніку

28 січня на зустрічі з представниками іноземних ЗМІ Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає помилкою наміри деяких країн здійснити евакуацію членів родин і частини співробітників своїх посольств з української території. Зокрема, він зауважив, що в Маріуполі, який дуже близько знаходиться до лінії розмежування, працює генеральне консульство Греції, «і греки нікого не забрали» звідти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-