Російського посла викликають до МЗС Австрії через визнання псевдореспублік

Російського посла викликають до МЗС Австрії через визнання псевдореспублік

Укрінформ
МЗС Австрії у вівторок викличе посла РФ у зв’язку з визнанням президентом Путіним незалежності ОРДЛО та відправкою "миротворців" на українську територію, що є порушенням Мінських угод та ускладнює мирне врегулювання.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер на пресконференції у Відні за результатами засідання урядового "кризового кабінету" щодо російсько-українського конфлікту.

"Визнання самопроголошених ДНР та ЛНР як незалежних держав суперечить Мінським домовленостям. Переговорний процес за Мінськими угодами вже давно був на одному місці, але змістовне наповнення було важливим. Але зараз через порушення територіальної цілісності та суверенітету України воно вже немає ніякого значення. Росія порушила ці угоди і таким чином ускладнила дипломатичне врегулювання. З цієї причини російський посол буде викликаний сьогодні до МЗС", - заявив Негаммер.

За словами глави австрійського уряду, після підписання Путіним указів про визнання "ДНР" та "ЛНР" і відправки так званих миротворчих військ на ці українські території "стрілки годинників показують на конфронтацію". "І це вже не вперше, коли РФ створює держави-фантоми. Згадаймо Південну Осетію чи Абхазію", - зазначив канцлер.

Читайте також: Уряд Австрії створив «кризовий кабінет» для реагування на російську ескалацію

Як повідомляв Укрінформ, зовнішньополітичне відомство Австрії засудило визнання "ЛНР" та "ДНР", назвавши це рішення Росії "грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України". Було зазначено, що цим одностороннім кроком Росія "порушує міжнародне право та унеможливлює виконання Мінських угод, спрямованих на мирне врегулювання конфлікту на сході України". МЗС Австрії закликало Росію "скасувати це рішення та повернутися за стіл переговорів".

Як відомо, президент Росії підписав у понеділок укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. В указах Путіним також дано доручення міністерству оборони "забезпечити здійснення збройними силами РФ функцій з підтримки миру на території ДНР та ЛНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-