Австрія готова підтримати жорсткі санкції ЄС проти Росії – канцлер

Австрія готова підтримати жорсткі санкції ЄС проти Росії – канцлер

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер заявив про готовність офіційного Відня підтримати жорсткий санкційний пакет проти РФ у разі подальшої військової агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це Негаммер повідомив у своєму Твіттері за результатами розмови з головою Єврокомісії.  

"Я провів хорошу телефонну розмову з президенткою Єврокомісії Урсулою Фон дер Ляєн. Ми єдині у наступному: дипломатія залишається необхідною, але у випадку подальшої військової агресії Росії Євросоюз готовий жорстко відреагувати", - заявив Негаммер.

За його словами, під час розмови з главою Єврокомісії також обговорювалося питання енергопостачання.

Читайте також: Австрійський депутат: Потрібно чітко говорити, що Росія – агресор, а Україна – жертва

В іншому дописі глава австрійського уряду повідомив про телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем, під час якої також обговорювався розвиток подій в Україні. "Залишається чітким одне: ми розраховуємо на діалог та деескалацію, але готові вжити жорстких заходів, якщо Росія застосує насильство для досягнення політичних цілей!", - наголосив Негаммер.

Крім того, канцлер повідомив і про обговорення російської ескалації щодо України із генсеком ОБСЄ Гельгою Шмід. "Австрія продовжує покладатися на дипломатію та деескалацію, щоб запобігти війні. Поруч з Нормадським форматом, ОБСЄ є належними форматами для цього. Я обговорив це з генеральним секретарем Гельгою Шмід та запевнив у нашій повній підтримці зусиль ОБСЄ!", - йдеться в іншому дописі Карла Негаммера.

Читайте також: Україна закликала ЄС вже зараз запровадити частину санкцій проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в Австрії було створено "кризовий кабінет" щодо російсько-українського конфлікту, у який увійшли канцлер та очільники МЗС, МВС, МО та міністерства енергетики. За словами Негаммера, цей кабінет обговорюватиме те, "які заходи потребуватимуться для того, щоб найкращим чином відреагувати на різні сценарії".

Фото: @karlnehammer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-