Чехія попереджає про небезпеку російських фейків

Чехія попереджає про небезпеку російських фейків

Укрінформ
Влада Чехії закликає не вірити фейкам, які поширює Російська Федерація для виправдання агресії проти України.

Про це за результатами засідання кризового штабу МЗС Чехії заявив його очільник Ян Ліпавськи, передає Укрінформ.

Міністр застеріг громадян проти дезінформації та медійних маніпуляцій, до яких вдається Москва: «Ми є свідками, як РФ продукує цілу низку фальшивих інформацій, витворює власні сценарії, які могли б якимось чином виправдати російську агресію проти України».

Серед таких фейків він назвав заяви про нібито відведення військ. За словами міністра, російські війська не тільки не відходять від кордону України - їх кількість продовжує зростати. «Кількість значно збільшується, а оголошений відхід є частиною ігор з дезінформацією... коли перегрупування називається відведенням», - сказав Ліпавськи.

Він поінформував, що в МЗС створено дві робочі групи, одна з яких оцінюватиме ситуацію, а друга опікуватиметься питаннями гумдопомоги. Наразі готується пакет медичної допомоги Україні на суму понад 10 млн крон (приблизно 13,2 млн грн).

Читайте також: Глава МЗС Чехії: Ми не хочемо, щоб в Україні повторились події Чехословаччини

Чеське МЗС також оновило оголошення про застереження від поїздок до України через високу ймовірність «раптового та значного погіршення безпекової ситуації та військового конфлікту». Громадянам Чехії, які перебувають в Україні, радять негайно виїхати.

Утім, як наголосив Ліпавськи, Посольство ЧР в Україні продовжує працювати в штатному режимі, хоча й з дещо скороченим персоналом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-