Блінкен обговорив з Лавровим можливість дипломатичного діалогу та деескалації

Блінкен обговорив з Лавровим можливість дипломатичного діалогу та деескалації

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим необхідність зменшення напруження навколо України, а також можливості для дипломатичного діалогу.

Телефонна розмова Блінкена й Лаврова відбулася 15 лютого, передає Укрінформ із посиланням на Держдепартамент США.

«Держсекретар підтвердив прихильність США продовженню пошуку дипломатичного рішення щодо кризи, спровокованої Москвою», - йдеться у пресрелізі.

Крім того, Блінкен зазначив, що у Вашингтоні чекають письмової відповіді Росії на листи від США й НАТО, у яких пропонувалися конкретні сфери для обговорення в контексті європейської безпеки. Держсекретар підкреслив, що ці обговорення проходитимуть у тісній координації із союзниками та партнерами.

Зазначається, що глава Держдепартаменту висловив стурбованість у зв’язку зі створеними Росією можливостями для вторгнення в Україну в будь-який момент та наголосив на необхідності деескалації.

Читайте також: Блінкен попередив Лаврова: або дипломатія, або масовані наслідки

Блінкен також зауважив, що хоча подальша агресія РФ проти України приведе до швидкої, потужної та об’єднаної трансатлантичної відповіді, США прихильні до мирного дипломатичного шляху.

Як повідомляв Укрінформ, остання телефонна розмова глав зовнішньополітичних відомств США і Росії відбулася 12 лютого. У Вашингтоні тоді також наголосили на необхідності деескалації навколо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-