Персональні санкції проти Путіна вплинули б на нього вже зараз – американський експерт

Персональні санкції проти Путіна вплинули б на нього вже зараз – американський експерт

Укрінформ
Заходи США щодо введення санкцій на активи Путіна та його найближчого оточення справили б на його поведінку значний вплив. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив директор з глобальної політики Інституту Джорджа Буша Девід Крамер під час онлайн-обговорення російської загрози, організованого Американсько-українською діловою радою.

«Путін найбільше піклується про себе та свої неправедно отримані доходи... Якщо ми займемося його активами й активами його найближчого оточення, думаю, це могло б справити неабиякий вплив на процес ухвалення ним рішень», - сказав Крамер.

Читайте також: Друга делегація конгресменів США підтвердила двопартійну підтримку України

Персональні санкції, «безумовно, мають бути на столі переговорів», зазначив він, додавши, що цей важіль необхідно використовувати як запобіжний захід уже зараз, а не чекати, коли відбудеться вторгнення Росії в Україну.

На думку Крамера, посада президента держави не повинна перешкоджати запровадженню персональних санкцій. Він нагадав, що такі санкції вже накладено на білоруського очільника Лукашенка, також накладалися на іранських лідерів.

Небажання запроваджувати санкції проти Путіна пов’язане з тим, що він є лідером країни з ядерною зброєю, зазначив експерт. Вважається, якщо «порвати з ним зв'язки», то може виникнути неконтрольована ситуація.

Читайте також: Кулеба обговорив з делегацією Конгресу США шляхи стримування Росії від агресії

«Я можу відповісти на це так: а що ще потрібно зробити пану Путіну, аби ми стали поводитися з ним як з ізгоєм, яким він є, загрозою, якою він є? У скільки ще країн йому потрібно вторгнутися? Скільки ще українців чи сирійців йому потрібно вбити?» - сказав Крамер, нагадавши також про втручання російського президента в американські вибори.

Путін процвітає за рахунок непередбачуваності, створюючи нестабільність в сусідніх державах і розглядає демократичний розвиток у цих державах «як загрозливу альтернативу корумпованій авторитарній системі в Росії», додав він.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Брюсселі на пресконференції за підсумками зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прем’єр-міністр Великої БританіїБорис Джонсон заявив, що хоча армія України не є великою, але вона буде воювати за свою землю, тож Кремлю і всім росіянам варто добре подумати, чи варто проливати кров своїх солдат у безглуздій війні, яка обернеться суцільним лихом та величезними економічними втратами для самої Росії.

Читайте також: Кулеба не розуміє, чому на Заході є добровільні захисники Путіна

Він зауважив, що, за його оцінкою, в Москві ще не ухвалили рішення про атаку України, але це не виключає того, що щось абсолютно згубне не може трапитися.

За даними розвідки, Росія продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-