Кулеба обговорив з делегацією Конгресу США шляхи стримування Росії від агресії

Кулеба обговорив з делегацією Конгресу США шляхи стримування Росії від агресії

Фото, відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та члени двопартійної делегації Конгресу США обговорили шляхи втілення комплексного пакета стримування Росії від подальшої агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

Кулеба провів зустріч із двопартійною делегацією Конгресу США на чолі з головою комітету в закордонних справах Палати представників Грегорі Міксом та за участі Марка Гріна, Вікторії Спарц, Тома Маліновскі, Амі Бери, Коліна Оллреда, Сари Джейкобс, Девіда Сисилліна, Огаста Флюгера, Мікі Шерріл та Кріссі Хулахан.

Міністр повідомив, що єдність міжнародної спільноти з Україною сьогодні має ключове значення для збереження і захисту миру, справедливості та безпеки в усьому євроатлантичному просторі. Він нагадав, що на початку грудня закликав усіх іноземних партнерів запланувати візити до України на січень-лютий 2022 року. Постійна присутність високих іноземних гостей в Україні грає важливу роль у стримуванні Росії та знижує напругу. У цьому контексті очільник МЗС висловив вдячність членам Конгресу США за вчасний і важливий візит.

Кулеба зустрівся з делегацією Конгресу США / Фото надано пресслужбою МЗС

“Україна має надійну двопартійну підтримку США на тлі агресивних дій Російської Федерації. Ми вдячні за цю багаторічну та одностайну позицію обидвох партій Конгресу США”, - заявив Кулеба.

Ключовою темою переговорів стало втілення Україною, США та європейськими партнерами комплексного пакета стримування Російської Федерації від подальшої агресії. Співрозмовники обговорили зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України, пакет жорстких санкцій проти Кремля, поглиблення безпекової взаємодії, підтримку з боку США та партнерів стабільності економіки та фінансової системи нашої країни на тлі економічних викликів російської ескалації.

Кулеба нагадав про єдиний спосіб, яким Росія може довести відсутність намірів нової військової операції проти України: продовження дипломатичних переговорів у рамках усталених форматів.

Глава української дипломатії наголосив, що Україна віддана політико-дипломатичному врегулюванню збройного конфлікту. А завершенням російської агресії проти України буде не лише деескалація РФ нинішньої напруги, а й повне повернення політико-дипломатичним шляхом тимчасово окупованих територій у Донецькій і Луганській областях та Криму.

Читайте також: Американські конгресмени розповіли, що українці готові сказати Путіну

Члени делегації підтвердили одностайну підтримку Сполученими Штатами України та українського народу у відстоюванні її суверенітету й територіальної цілісності. Також політики підтвердили готовність США конкретними діями посилювати безпеку України та сприяти стабільності економічної та фінансової системи нашої держави.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня Київ відвідала делегація Конгресу США у складі сенаторів- республіканців Роба Портмана, Кевіна Крамера, Роджера Вікера та сенаторів-демократів Кріса Мерфі, Джин Шахін, Емі Клобучар і Річарда Блюменталя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-