Американські конгресмени розповіли, що українці готові сказати Путіну

Американські конгресмени розповіли, що українці готові сказати Путіну

Фото
Укрінформ
Двопартійна делегація Конгресу США за результатами візиту в Україну розгляне, яку ще допомогу Вашингтон може надати Києву, а також розповіли, що українці хочуть сказати президенту РФ.

Про це заявив керівник делегації, голова комітету Палати представників США у закордонних справах Ґрегорі Мікс, передає кореспондент Укрінформу.

"Багато разів ставилося запитання: «Що вам потрібно?» Ми, в обох партіях, визначилися, аби вдома обговорити з нашими колегами, що слід зробити, аби допомогти українцям", - заявив Мікс.

Крім того, конгресмен зауважив, що побачив єдність українців довкола захисту своєї свободи та демократії.

Читайте також: Посольство США оприлюднило програму візиту другої делегації конгресменів

«Я можу сказати американцям, що українці об’єднані у тому, щоб забезпечити процвітання демократії, свободи. Її не перервали», - зазначив Мікс.

За словами американського політика, під час спілкування з українцями «у ресторанах, таксі, барах» вони пересвідчилися, яку відповідь українці готові дати президентові РФ.

«Ми зʼясували, що українські громадяни говорять Путіну: «Вам не змінити наш спосіб життя! Ми продовжимо так жити. Однак ми також готові дати відповідь, якщо ви перейдете лінію», - сказав конгресмен.

Як повідомлялося, делегація Конгресу США в межах візиту в Україну в п’ятницю проводить зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та народними депутатами.

Читайте також: Україна не має бути результатом домовленостей США та Росії - Зеленський

Раніше, 7 січня, Київ відвідувала делегація Конгресу США у складі сенаторів- республіканців Роба Портмана, Кевіна Крамера, Роджера Вікера та сенаторів-демократів Кріса Мерфі, Джин Шахін, Емі Клобучар і Річарда Блюменталя.

Фото: Володимир Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-